U bent hier: Home / Femke Merel van Kooten van Splinter

Femke Merel van Kooten van Splinter

by De Gewone Man — last modified 23-10-2023 03:00
Opgeslagen onder:

Femke Merel van Kooten van Splinter wil weer in de Tweede Kamer. Voorheen was ze van de Partij voor de Dieren. Daarna splitste ze zich af en begon ze een eenmansfractie. In 2020 vormde ze met Henk Krol een tweemansfractie. Na de breuk met Krol ging ze weer door als eenmansfractie. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 kreeg de door haarzelf opgerichte partij Splinter te weinig stemmen voor een zetel en op 30 maart 2021 nam ze gedwongen afscheid als parlementslid. Nu wil ze weer aan het werk als volksvertegenwoordiger.

Femke Merel van Kooten van Splinter heeft een teckel en stotterde als kind en durfde niet naar school. Vriendjespolitiek en baantjesjagen horen niet bij Splinter. Gekonkel en handjeklap in achterkamertjes is uit den boze. Aldus de website van deze politieke partij. Splinter staat aldus Splinter voor de figuurlijke “Splinter in de vinger” van de minister of staatssecretaris: scherp doorvragen tot we de antwoorden krijgen die we nodig hebben om het kabinet optimaal te kunnen controleren. De standpunten van Splinter onder de loep nemend valt onmiddellijk op dat ook Splinter is besmet met de idee dat de noodzaak er is voor een energietransitie richting een CO2-neutrale of zelfs CO2-negatieve samenleving

Wanneer kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 niet eens ermee bekend blijken te zijn met het feit dat de CO2-uitstoot van mensen inclusief verkeer en industrie niet de oorzaak kan zijn van de gepercipieerde opwarming van de aarde, dient onmiddellijk getwijfeld te worden aan de algehele weldenkendheid van het aspirant parlementslid. Volgens Splinter dient de overheid te erkennen dat de controlerende taak van journalisten een zegen is voor transparantie, betrouwbaarheid en een goed consistent overheidsbeleid. De overheid, zowel de beleidmakende als uitvoerende kant, geeft volgens Splinter aan journalistiek speurwerk alle ruimte. De gewone man weet dat hiervan niks waar is omdat anders Femke Merel van Kooten van Splinter had geweten dat CO2-uitstoot van mensen niet de oorzaak zijn kan van opwarming van de aarde. Volgens Splinter moet het nationale defensiebudget worden opgehoogd. Tenminste 2% van het bruto binnenlands product dient aan Defensie besteed te worden, conform de NAVO-norm. De gewone man mist ook bij Splinter de legalisering van drugs als speerpunt voor strategie en beleid bij bestrijding van criminaliteit.

Share |

Permalinks