U bent hier: Home / Jammer van Sébas Diekstra

Jammer van Sébas Diekstra

by De Gewone Man — last modified 08-11-2020 03:00
Opgeslagen onder:

Advocaat Sébas Diekstra gaat de politiek in omdat hij het niet langer kan aanzien. Sébas Diekstra denkt dat hij namens Code Oranje verschil kan maken. Not. Bijvoorbeeld “de ernstig tekortschietende jeugdzorg”. Dat wil Sébas Diekstra voorleggen aan een parlementaire enquête terwijl dit een kwestie is voor de strafrechter zoals het hoort bij internationale misdrijven en mensenhandel. Sébas Diekstra kan het verschil maken door advocaat te blijven en de kinderbeschermers het vuur aan de schenen leggen op basis van de objectieve feiten en omstandigheden die gewoon op straat liggen. Hij kiest voor de politiek om een doel te bereiken waarmee de georganiseerde misdaad in de kinderbescherming juist een dienst wordt of kan worden bewezen.

Sébas Diekstra is beroepsmilitair geweest. Hij is zelfs reserveofficier binnen de krijgsmacht. Er zijn meer advocaten met zo’n dubbelrol. Geen van hen treedt op namens de slachtoffers van de aanslag in Afghanistan terwijl de daders in Nederland verblijvende Nederlanders zijn.

Welk verschil denkt Sébas Diekstra te maken. In de politiek als vertegenwoordiger van Code Oranje is het moeilijk de wereld te veranderen zonder absolute meerderheid. Hoeveel zetels zal Code Oranje krijgen? Twee? Is dat voldoende voor een parlementaire enquête naar “de ernstig tekortschietende jeugdzorg”. Let wel, het gaat Sébas Diekstra om de wachtlijsten en zo. Het is beter de Officier van Justitie goed gedocumenteerd te informeren en aan te zetten tot stafvervolging dan de politiek de kans te geven het eigen falen via een enquête uitgevoerd door politici te maskeren.

Journalist Chris Klomp van het Algemeen Dagblad is een keer met feiten onderbouwd uitgelegd en toegelicht hoe het zit allemaal. Journalist Chris Klomp gedraagt zich liever als Gewillige Beul die wegkijkt van de misstanden en de slachtoffers recht in het gezicht uitlacht, dan dat hij laat zien gevoel te bezitten voor urgentie en journalistieke verantwoordelijkheid. Sébas Diekstra is de slachtofferadvocaat waarbij het de vraag is of hij er goed aan doet een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen. Zijn werk als advocaat tegenover de onafhankelijke rechtspraak zou wel eens relevanter kunnen zijn.

Share |

Permalinks