U bent hier: Home / Topics / NSC

NSC

13-11-2023

Partij Omtzigt ondemocratisch

by De Gewone Man — last modified 13-11-2023 03:00
Opgeslagen onder:

Het Nieuw Social Contact van oud CDA-lid Pieter Omtzigt laat zien niet democratisch te zijn. Pieter Omtzigt en zijn partij willen dat op hen wordt gestemd en maken pas bekend wie zij als premierskandidaat zien als zij de verkiezingen hebben gewonnen. Omzigt vindt de premier onbelangrijk. De gewone man wil weten wie hij kiest. Pieter Omtzigt is van het World Economic Forum. Zijn Nieuw Social Contract is gespiegeld aan het Nieuw Social Contract van het WEF. Voor hetzelfde geld tovert Pieter Omtzigt de WEF-voorzitter Klaus Schwab uit de hoge hoed als premierskandidaat van buiten de politiek voor zijn minderheidskabinet wanneer het NSC de verkiezingen wint.

Dat kan en mag gewoon in het bestel. De geschiedenis wijst uit dat in Europa dictators democratisch aan de macht komen. De premier hoeft helemaal niet op de kieslijst te staan. De ministers en de staatssecretarissen ook niet. Pieter Omtzigt kan gewoon als hij de verkiezingen wint het hele WEF als kabinet laten beëdigen. Vanzelfsprekend onder de voorwaarde dat de Tweede Kamer gedoogsteunt anders zijn er snel na de verkiezingen weer verkiezingen. Pieter Omtzigt is ook besluiteloos. Hij twijfelt over alles en neemt geen beslissingen. Terwijl hij wel allemaal hervormingen wil. De grootste hervormingen sinds 1848. Lijkt wel de vierde industriële revolutie van Klaus Schwab en het WEF.

Klimaatpaus Frans Timmermans Met Overgewicht, leider van de linkse tandem GroenLinks-PvdA, is ook geen goede keuze. Zijn mening over klimaatverandering staat zo ver af van de realiteit dat het verbazing wekt dat hij überhaupt aan de verkiezingen kan deelnemen. Het Nieuw Social Contact van oud CDA-lid Pieter Omtzigt is eigenlijk het CDA in een nieuw jasje. Aangezien het aantal zetels van het CDA vrijwel verdampt is kan de kiezer beter ook niet de nakomelingen van het CDA in het pluche helpen. Anders verandert er nooit iets. De gewone man nijgt naar een partij met een sterke leider op hoge hakken.